PUEBLO



Καλημερα σε ολους!Μετα απο 4 μηνες απραξιας ειμαι και παλι πισω!


Ο καπνος pueblo ειναι ενα προιον της γερμανικής καπνοβιομηχανίας POLSCH TABAK.
 Το χαρμανι του αποτελείται απο ξανθα virginia Αμερικης,το οποιο φαίνεται απο το σταχυ-χρυσο του χρωμα.Εχει ενα φυσικο αλλα διακριτικο αρωμα καπνου μιας και δεν περιεχει καθολου αρωματα και προσθετα.
Ειναι αρκετα ψιλοκομμενος και δεν υπαρχουν σχεδον καθολου σκουπιδακια ή κοτσανια αλλα ειναι αρκετα δυσκολος στο στριψιμο διοτι εχει πολυ χαμηλα ποσοστα υγρασιας(15%).Οσο αφορα την γευση,ειναι αρκετα πλουσια και μεστή γευση virginia αλλα επισης αρκετα σκληρη λογο  της έλλειψης αρωματικων και προσθετων.
Ο καπνος ειναι αρκετα καλης ποιοτητας αλλα πολυ μακρια απο τις γευσεις των Ελληνικων καπνων.Αν και ειναι πολυ απολαυστικος μετα απο ενα γεματο Γευμα,δεν ενδεικνυται για καθημερινο καπνισμα διοτι στην καλυτερη των περιπτωσεων μπορει να σε ζαλισει και στην χειροτερη να σου δωσει ενα πολυ δυνατο πονόλαιμο....


PUEBLO : 7.5/10


Αναφερονται επισης οι περιεκτικοτιτες πισσας και νικοτινης. 
  
PUEBLO:
      
                                                                                            Τσιγαρόχαρτο τύπου Α          Τσιγαρόχαρτο τύπου Β
Λεπτό 0,4gr (5,2mm)                                    πίσσα 8mg - νικοτίνη 0,6mg          πίσσα 10mg - νικοτίνη 0,8mg

Παχύ 0,75gr (7,2mm)                                   πίσσα 15mg - νικοτίνη 1,1mg        πίσσα 18mg - νικοτίνη 1,5mg


16 σχόλια:

Ανώνυμος said on :

Πολύ ακριβής παρουσίαση. Καλός καπνός αλλά ξένος στην αγορά μας. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.

Πέπε said on :

Τον έχω πάρει μια φορά. Ο πιο καλοκομμένος καπνός στριφτού που έχω δει. Ωστόσο συμφωνώ ότι η ξηρότητα δημιουργεί πρόβλημα. Όχι τόσο ότι δε στρίβεται εύκολα όσο ότι δημιουργείται πάρα πολύ τρίμμα.

Γευστικά τον βρήκα απελπιστικά ουδέτερο. Καλός μεν, αλλά καθόλου του γούστου μου.

Scorer said on :

Καπνιζω τον γερμανικο PUEBLO, εδω και ενα χρονο σαν την βασικη μου μαρκα.Μπορω να πω πως δυσκολευομαι να τον αλλαξω αν και εχω καπνισει για μικρα διαστηματα και τον manitou και n.a.s ,crossroad και yuma(δεν μου αρεσε καθολου)απο την γερμανικη αγορα, φυσικα δεν κανω λογο καν για τους ελληνικους καπνους αφου στη καλυτερη περιπτωση τον marlboro kai to lucky τους θεωρω σκουπιδια μπροστα στους παραπανω καπνους που ειπα.Προσωπικα εχω βρει το κολπακι με τον pueblo που του χει δωσει αυτο που του λειπει και δεν καταλαβαινω γιατι η poschl tabak δεν το κανει και αναγκαζομαι να το κανω εγω.Φυσικα μιλαω για την υγρασια...την Σωστη υγρασια ομως! ...αγορασα πετρα υγραντηρα..την βαζω σε κρυο απεσταγμενο ή βρασμενο καλα νερο...για 3-4 λεπτα..και μετα σε φρεσκοανοιγμενο και μονο! ,σακουλακι καπνου στην μεση για 3 ωρες.Βγαζουμε την πετρα μετα απο 3 ωρες... και τον αφηνουμε ολο το βραδυ κλειστο.την επομενη μερα το πρωι ειναι ετοιμος!Θα μου πείτε "τι καθεσαι και κανεις.." προσωπικα το μονο τσιγαρο-καπνο κτλπ που μπορω να καπνισω απο Ελλαδα ειναι το Excellence αλλα περα απο το οτι λευτα Δεν υπαρχουν ειναι οτι οσο και να φενεται περιεργο σε καποιον.. δεν με καλυπτει οσο ο Pueblo (ειχα δοκιμασει να το καπνισω μονιμα το excellence πριν 1.5 χρονο και μετα απο καμια 40αρια πακετα μπουχτισα!).Ειναι μεγαλη υποθεση η σωστη υγρασια για τον καπνο..και το "how to" που ειπα πιο πανω οσον αφορα τον γερμανικο pueblo παντα πιστευω οτι ισχύει(μετα απο απειρα πειραματα).Οσο για το καθημερινο καπνισμα και τον πονολαιμο προσωπικα δεν ειχα κατι εδω και 1 χρονο (ειδικα απο τοτε με την πετρα-υγραντηρα ειναι απαλος και ευκολο-καπνιστος).

Ανώνυμος said on :

Εκτός αυτού λόγω της χαμηλής υγρασίας είναι αρκετά σκληρή και η γεύση του.

Ανώνυμος said on :

Η διεργασία που περιγράφεις είναι αυτή που ακολουθώ εγώ στους χύμα καπνούς, βέβαια λόγω της σχεδόν μηδενικής υγρασίας χρειάζονται παραπάνω ώρες, εγώ χρησιμοποιώ μεταλλικό υγραντήρα με απλό νερό βρύσης αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς απιονισμένο ή βρασμένο νερό γιατί τα άλατα όσο να 'ναι θα επηρεάζουν και λίγο τη γεύση.

Scorer said on :

ναι σιγουρα ροδο..απο τοτε που βρηκα την σωστη χρηση της πετρας-υγραντηρα...εχω βρει την υγεια μου...οσο για τοτε που χα γραψει στο blog σου οτι ειχε μεγαλη αλλαγη μια παρτιδα ...η μεγαλη αλλαγη ητανε οτι σε εκεινα τα σακουλακια(3-4 απο τα 30 που περνω καθε φορα) ειχε παραπανω υγρασια...πλεον το κανω και μονος μου...αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν το κανει η poschl αυτο...πιστευω οτι με λιγο παραπανω υγρασια ειναι παρα πολυ πιο καλος!αλλα προσοχη σε οποιον κανει κατι αντιστοιχο διοτι η υπερβολικη υγρασια φερνει ακριβως τα αναποδα αποτελεσματα ...μην πω οτι ειναι και χειροτερο απο το να ναι τερμα ξερος!

Ανώνυμος said on :

Έχει και η υγρασία μειονεκτήματα, κακή καύση, τραβά οσμές...ιδίως σε έναν καπνό χωρίς πρόσθετα χρειάζεται προσοχή με την υγρασία. Φαντάσου για παράδειγμα να ήταν στα επίπεδα υγρασίας των άλλων καπνών και να τραβούσε άρωμα από την αποθήκη, αφού δεν έχει πρόσθετα δεν είναι δύσκολο, ο καπνός θα μύριζε μούχλα μόλις άνοιγες το σακουλάκι και ναι μεν αυτό δεν σημαίνει τίποτα τεχνικά αλλά ποιος θα κάπνιζε έναν καπνό με τέτοιο άρωμα;

Ανώνυμος said on :

Μάγκες, λόγω οικονομικών προβλημάτων αποφάσισα να σταματήσω τα βιομηχανικά τσιγάρα και να αρχίσω τα στριφτά. Οπότε θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τους καπνούς της ελληνικής τιμης. Επίσης θα ήθελα να με συμβουλέυσετε και με τι χαρτάκια- φιλτράκια να τους συνδυάσω.

Υ.Γ. Αν κάποιος έχει χρόνο και όρεξη, ας μου εξηγήσει τα διάφορα ειδη από χαρτάκια και φιλτράκια στην ελληνική πάντα αγορά, να αρχίζω να κάνω τους δικούς μου συνδυασμούς......

Ανώνυμος said on :

Στην Ελλάδα αξίζουν πραγματικά μόνο δύο καπνοί, οι Marlboro red και gold, ακολουθούν ο Lucky Strike και ο Stuyvesant, οι άλλοι είναι χημικοί και αρωματικοί, μόνο για όσους τους αρέσουν οι αρωματικοί. Υπάρχουν και οι ολλανδικοί DRUM, VAN NELLE και SAMSON που είναι τελείως άλλη φάση.

Διάβασε και εδώ ελπίζω να σε βοηθήσει:
http://tomaurorodo.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

Ανώνυμος said on :

Βγήκε καπνός Philip Morris 20gr.

Ανώνυμος said on :

Καλησπέρα,
συγγνώμη παιδιά, αλλά ψάχνω να βρω καπνό να αγοράσω χωρίς χημικά και πρόσθετα όπως αυτόν που λέτε αλλά που μπορώ να τον βρω στην Αθήνα; Υπάρχουν αυτοί οι καπνοί;

Ανώνυμος said on :

Στα περίπτερα ο μόνος χωρίς πρόσθετα είναι ο DRUM Natural.

Ανώνυμος said on :

Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω ένα καπνό additive free σαν τον Pueblo ή τον American spirit. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω στην Αθηνά η να παραγγείλω από κάποιο site?

Koprodog said on :

Ένας γνωστός είχε πάει Ισπανία και έφερε από εκεί αρκετές σακούλες Pueblo. Τον δοκίμασα και ήταν φωτιά. Αν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα χαλαρότατα τον έκανα μόνιμη μάρκα...

Ανώνυμος said on :

euxarista nea!! se epikoinonia mou me tin eteria pou ftiaxnei ton pueblo (poschl tabak)..stin erotisi mou an prokeite tora sintoma na erthei o pueblo stin Ellada i apantisi itan thetiki!(tous eixa ksanakanei tin idia erotisi k prin 7-8 mines kai eixa parei tote..arnitiki apantisi)..Oriste ti mou apantise...(sto email pou tous esteila eixa balei links me oles tis kritikes tou kapnou apo ta gnosta ellinika blogs...ktlp)

Dear Mr.------ ,

Thank you very much for the interesting links.

Sooner or later we will sell our Pueblo as well on the Greek market, there are already some plans.

Wishing you all the best I remain with

Best Regards,



Tora..to thema einai to pote tha rthei g na leei etsi to poli se 8-9 mines pisteuo tha briskete stin agora mas!

Unknown said on :

Καλησπέρα! Προσωπικά κάνω van nelle εδώ και 1,5 χρόνο και δεν τον αλλάζω με τίποτα! Το μόνο που θα ήθελα είναι να έρθει ο zware shag εδώ στην Ελλάδα. Δυνατός, βαρύς με ισχυρό χαρακτήρα!

Δημοσίευση σχολίου

 
pantkostas@gmail.com